Home  /   Praktijk  /   De verloskundigen

Circe Ouwerkerk – van Anrooij

Geboren in 1983 in Amsterdam en opgegroeid in Lelystad. Als jong meisje droomde ik er al van om verloskundige te worden.

Gelukkig kon ik goed meekomen op school en circena het VWO ben ik in 2001 in Groningen gaan studeren aan de Verloskunde Academie. Dit waren 4 geweldige jaren en ik heb nooit spijt gehad van de keuze voor verloskunde.

Na het afronden van mijn opleiding ben ik weer teruggegaan naar Lelystad en ben
getrouwd met mijn jeugdliefde Patrick. In Lelystad heb ik 4 jaar in een verloskundigenpraktijk in loondienst gewerkt met 2 collega’s. Eén van deze collega’s is Ellen. Vanaf het eerste moment klikte het tussen ons. We hebben dezelfde ideeën over ons vak en over hoe een verloskundigenpraktijk moet functioneren.

Dit leidde ertoe dat we in de zomer van 2009 het plan opvatten om de voorbereidingen te gaan treffen voor een eigen praktijk in Harderwijk.En zie hier, verloskundigenpraktijk De 9 Maanden is up and running. Ik hoop nog heel lang en met heel veel plezier de (aanstaande) ouders in Harderwijk te begeleiden bij het krijgen van een kindje.Ellen Willemsen – Slegt

Geboren in 1982 in Bergen op Zoom en opgegroeid in ’s Gravenzande. Al heel jong wist ik wat ik wilde worden: verloskundige! In alle vriendinnenboekjes vanaf groep 4 staat het al geschreven. De juffrouw van groep 4 had het zelfs onthouden en vroeg me onlangs of ik mijn droom heb waar gemaakt. Jazeker heb ik dat en het is echt helemaal mijn roeping.

ellen

In 2005 ben ik in Rotterdam afgestudeerd als verloskundige, op dat moment woonde ik al samen in Harderwijk met mijn vriend Wessel, die inmiddels mijn man is. Ik kon direct na het afstuderen in Lelystad aan de slag en heb daar met veel plezier gewerkt, alleen was het nog niet helemaal mijn droom. Mijn droom was een eigen praktijk in Harderwijk en die droom is nu uitgekomen en helemaal om dit samen met Circe te kunnen doen.onthouden en vroeg me onlangs of ik mijn droom heb waar gemaakt. Jazeker heb ik dat en het is echt helemaal mijn roeping.

In 2008 ben ik zelf een trotse moeder geworden van mijn zoon Jurre en in mei 2012 van dochter Hanna. Ik heb mogen meemaken hoe het is om zwanger te zijn, te bevallen en moeder te worden. Alle gevoelens, emoties, verantwoordelijkheden en onzekerheden die erbij komen kijken, het is echt niet te omschrijven, je kunt het alleen maar ervaren.

jurre_hanna Ik vind het heel bijzonder om deel te mogen uitmaken in één van de mooiste periodes in jullie leven. En samen met Circe hoop ik, mede door onze begeleiding, dat jullie de zwangerschap en geboorte als heel bijzonder ervaren.