Home  /   Kraamtijd  /   Borstvoeding of flesvoeding

Borstvoeding of flesvoeding

De keuze maken tussen het geven van borstvoeding en flesvoeding is niet altijd makkelijk.  Zeker in het begin van de zwangerschap staat het onderwerp nog wat ver van je af. Door je in de zwangerschap te verdiepen in de borstvoeding en flesvoeding, kun je een juiste keuze maken. Mocht je vragen of bedenkingen hebben, kun je dit altijd met ons bespreken.

BorstvoedingGraag willen we je wijzen op de voordelen van het geven van borstvoeding voor zowel moeder als kind. Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding en is qua samenstelling precies aangepast aan de behoefte van je kind. Het beschermt tegen maag-/darmaandoeningen, allergieën en eczeem. Het is altijd op temperatuur, vers en gratis. Ook voor de moeder heeft het geven van borstvoeding voordelen: de baarmoeder krimpt sneller naar de normale grootte, je bent sneller op je oude gewicht en je hebt op langere termijn minder kans op botontkalking.

Borstvoeding geven gaat niet altijd vanzelf. Soms is het even oefenen of kost het wat inspanningen. Je wordt hierbij tijdens de eerste week uitgebreid begeleid door de kraamverzorgster en door ons. Wij werken samen met lactatiekundige Lucie Hopman van Borstvoeding Noord- West Veluwe die je kan helpen tijdens (de keuzes rondom en de voorbereiding op) het geven van borstvoeding.

We houden in hetzelfde gebouw spreekuur, je kunt ook bij haar terecht voor zwangerschaps- en voedingsbh’s , het huren of kopen van een kolf en andere borstvoedingshulpmiddelen. Tevens geeft zij borstvoedingscursussen. Voor meer informatie zie haar website: www.borstvoedingnwveluwe.nl Je kunt haar bellen op 0341-260816 , 24 uur per dag bereikbaar.

Wel willen we benadrukken dat de keuze borst- of flesvoeding helemaal aan jezelf is. Belangrijk is dat je achter je keuze staat en daar volledig voor gaat. Laat je niet beïnvloeden door buitenaf, maar laat het volledig je eigen keuze zijn. Mocht je ervoor kiezen om flesvoeding te gaan geven, zorg er dan voor dat er voor de bevalling goede flesvoeding en flessen in huis zijn. In principe kun je gewoon starten met normale flesvoeding voor pasgeborenen. Als jullie zelf of familieleden bekend zijn met allergieën of eczeem en je gaat geen borstvoeding geven, dan adviseren wij om te starten met hypo-allergene flesvoeding.