Home  /   Bevalling  /   Manier van bevallen

Manier van bevallen

Er zijn diverse manieren waarop je kunt bevallen. Zo lang jij en je kindje het goed maken ben je hier vrij in. Bespreek met ons wat je graag wilt. Tijdens de bevalling zelf ervaar je pas echt wat je prettig vindt. Wij staan overal voor open, alles kan en mag, tenzij wij om medische redenen anders adviseren, maar dat doen wij wel nadat wij uitleg hebben gegeven waarom dit zo is en in samenspraak met jullie.

Liggend in bed
Voor je lichaam is het heel ontspannend om in bed te liggen, vooral tussen het persen door kan je lichaam dan helemaal ontspannen. Dit is de meest voorkomende manier van bevallen. Op je knieën door op je knieën te gaan zitten werkt de zwaartekracht ook goed mee.

Dit kan ook op bed. Je moet dan wel zorgen dat je handen wat hoger kunnen steunen en dat je de billen laag houdt. Je partner kan daarmee helpen door met zijn rug tegen het hoofdeinde van het bed te gaan zitten. Tijdens een wee kan je je dan aan je partner vasthouden.

De baarkruk Baarkruk bevalling
een baarkruk hebben we altijd bij ons. De baarkruk is eigenlijk een kruk met aan de voorkant een opening. Je partner zit op een stoel achter je zodat je tegen hem aan kunt leunen. Omdat je rechtop zit helpt de zwaartekracht je bij het persen.

Ook geeft het meer ruimte in je bekken en krijg je een betere doorbloeding van de bekken bodem. Lukt het persen op bed bijvoorbeeld niet goed, dan zullen we je vragen om de baarkruk te proberen.

De hurkzit 
Tijdens de wee zak je door je knieën en kantel je je bekken iets naar voren. Je partner moet je hierbij wel helpen. Die kan b.v. op een stoel gaan zitten, zodat als je op je hurken zit, je met je armen op zijn benen kan steunen. Veel vrouwen kunnen niet heel lang op hun hurken zitten.

Ga buiten een wee gewoon weer staan en in het begin hoef je ook niet zo door je knieën te gaan. Pas als het hoofdje voor een klein stukje zichtbaar is zak je zoveel mogelijk door je knieën en kantel je je bekken naar voren. Op deze manier wordt de bekkenuitgang iets groter.

In bad Badbevalling
Vooral tijdens de ontsluiting is het fijn om in bad te gaan. Warm water ontspant en helpt om vlotter te bevallen. Bij warmte komt er meer endorfine vrij en dit werkt pijnstillend. Warm water zorgt ervoor dat je je spieren ontspant, dit helpt ook weer voor een vlotter verloop van de bevalling. Als je het fijn vindt kun je zolang in bad blijven als je maar wilt.

Als je de baby in bad geboren wil laten worden, de zogenaamde onderwaterbevalling, dan moet je een diep bad huren of kopen. Bij De 9 Maanden is het mogelijk om een rond, opblaasbaar bad te huren welke speciaal voor bevallingen is bedoeld. De huurperiode van het bad bedraagt 5 weken: 3 weken voor de uitgerekende datum tot 2 weken na de uitgerekende datum. Kosten bedragen slechts €50. Heb je interesse? Vraag ons dan gerust om meer informatie.

Als je het bad ontvangt, verkeert deze in perfecte staat. Als wij het bad in slechte staat of incompleet terug ontvangen worden ook de kosten voor reparatie, vervanging en /of schoonmaakkosten in rekening gebracht. De 9 Maanden is niet aansprakelijk indien het bad op een onjuiste manier gebruikt of vervoerd wordt voor, tijdens en na de bevalling.

Oefen ver vooraf een keer met vullen en leeg maken. Dan weet je ongeveer hoe lang dat duurt. Zorg ook voor een bed in de buurt van het bad. Er kan een noodzaak zijn dat je uit het bad moet komen, dus houd daar wel rekening mee.

Bevallingsbad voor thuis is dus te huur :

Badbevalling_